On the job: Opfrissen AZC te Azelo voor vluchtelingen uit Oekraïne

nieuws

In week 12 zijn we begonnen met het opfrissen van het voormalig asielzoekerscentrum te Azelo (gemeente Borne). Dit opvangcomplex, gebouwd in 1953, wordt in gebruik genomen om vluchtelingen uit Oekraïne (tijdelijk) te huisvesten.

De gemeente Borne heeft Mulder gevraagd omdat de klus snel, en op korte termijn moest gebeuren. Het doel was om op een eenvoudige manier het complex van binnen op te frissen. Het interieur had nogal een ouderwetse, sombere en militaire uitstraling. Met de wens van de gemeente Borne om de kosten minimaal te houden hebben we gekeken naar nieuwe, frisse kleuren die in één keer zouden dekken op de legergroene wanden: geel, blauw en rood / oranje. Zo weten we de kosten te beperken en toch het geheel naar een wat vrolijkere uitstraling te tillen.

Deels betreft het vrijwilligerswerk. We hebben medewerkers gevraagd om wat extra eigen tijd in de klus te steken, en de directie heeft zelf ook de “schilderskleding” aangetrokken. Dit past uitstekend bij onze strategie: het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid!

Er worden op het moment in Azelo al beperkt mensen opgevangen maar de verwachting is dat binnen enkele weken de volledige capaciteit van 300 opvangplekken benut zijn, voornamelijk dus door vluchtelingen uit Oekraïne. Mede daarom maken we daar ruim 150 uren per week, zodat de ruimtes op tijd beschikbaar zijn.