Mulder VGO weer ruim trede 3 na tussentijdse PSO meting

nieuws

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. Hiervoor kun je je op 3 niveaus certificeren, waarvan trede 3 de hoogste is. Binnen de bedrijfsgrootte van Mulder (ongeveer 50 medewerkers) betekent dit dat het bedrijf minimaal 6,8% directe bijdrage van medewerkers uit de PSO doelgroep moet kunnen laten zien. Binnen trede 3 zit er dus ook veel variatie in hoe goed bedrijven presteren. In 2022 hebben we het certificaat ontvangen voor het peiljaar 2021. Toen scoorden we 7,4%.

Dit betekende dat we voor het eerst op de hoogste trede (3) van de PSO ladder kwamen te staan. Hier kunt u er meer over lezen.

Maar zoals in de sportwereld is het makkelijker om aan de top te komen dan aan de top te blijven. Hier doet we dan ook ons best voor. We blijven met leerlingen werken, maar vinden ook medewerkers met een WIA uitkering of andere doelgroepindicatie.

Tussentijdse meting over 2023

Vandaag heb ik met Bianca Hofmeijer van Advizius een tussentijdse meting gedaan. We kijken dan welke werknemers we allemaal in dienst hebben (gehad), en in hoeverre zij meetellen voor het PSO certificaat.

Dit jaar zijn er een aantal medewerkers bij gekomen en er zijn er ook een paar afgevallen.

De tussentijdse meting komt op 9,34% (!!) directe bijdrage en heeft laten zien dat we met een aantal vaste medewerkers een mooie basis hebben. Medewerkers vanuit VSO en de Oekraïense medewerkers hebben ook een belangrijke bijdrage. De gezamenlijke BBL’ers ook maar hun aandeel is aanzienlijk minder.

Vooruitblik 2024

We hebben de situatie van 2022 gekopieerd naar 2023 (dit wordt het peiljaar voor de audit in 2024). We zijn uit gegaan van ongeveer hetzelfde aantal medewerkers en dat de doelgroepmedewerkers ongeveer hetzelfde aantal uren zullen maken.

Hiermee blijven we op ruim 9% directe bijdrage.

Voor nu “zitten we goed”, maar het blijft belangrijk de blik te houden op de toekomst, en te kijken hoe wij een win/win situatie kunnen creëren met medewerkers uit de PSO doelgroep.

Wilt u zelf ook een PSO certificaat behalen? Weet dan dat als u met ons zaken doet, onze omzet effect heeft op uw indirecte bijdrage en dus op uw totale sociale bijdrage, oftewel de trede die u bereikt!
​​​​​​​