Glas special: glas-in-lood met Robert

nieuws

Beglazing is standaard onderdeel van het dienstenpakket van Mulder. Dit doen we reeds vele jaren en het is een dagelijkse bezigheid voor onze glaszetters.

Minder “standaard” is het maken en repareren van glas-in-lood, maar ook deze discipline hebben we zelf in huis.
Onze collega Robert is specialist. Hij is bij Mulder in dienst maar heeft ook zijn eigen bedrijf voor glas-in-lood en schilderwerk. Daarnaast is hij imker en genieten we regelmatig van echte Vriezenveense honing.

We namen een kijkje bij zijn werkzaamheden.

glas-in-lood oud
De oude, uitgezaagde kozijnen

Robert is bezig met een grote glas-in-lood klus voor een een particuliere klant van Mulder. Deze klant heeft zijn herenhuis aan de achterzijde uitgebouwd en wil het bestaande glas-in-lood in de nieuwe kozijnen hebben.
Dat kan natuurlijk, maar het vergt een flink stukje maatwerk. De opdracht van Robert is om alle individuele glasdelen te demonteren, schoon te maken en het weer in elkaar te zetten, maar wel volgens de maten van de nieuwe kozijnen. Dit vraagt creativiteit en focus want het originele beeld moet zoveel mogelijk bewaard blijven.

glas-in-lood bewerken
Robert bezig met de ruitstukjes

Natuurlijk bevatten de ruiten ook gebroken glas of glas dat te erg beschadigd is om te hergebruiken. Op eigen inzicht vervangt Robert de gebroken delen. Een leuk detail is dat sommige ruiten voorzien zijn van een brandschildering. Ook dit zal hij met zijn kwaliteiten moeten kopiëren.

glas-in-lood uitgelegd
Alle stukjes gedemonteerd en op volgorde gelegd

Het gereed gekomen glas-in-lood wordt bij AGC in HR++ isolatieglas geplaatst en gaat daarna terug in de woning.

Echt ambachtelijke werkzaamheden, Robert is een ware glas-in-lood expert. De opdrachtgever is ook komen kijken en is zeer tevreden over de gang van zaken!

Heeft u ook glas-in-lood dat vervangen of hersteld moet worden? Neem contact met ons op voor advies of een offerte.