De vele mogelijkheden van beglazing

wij maken het helder voor u

De functie van beglazing in gebouwen – van woonhuis tot kantoorpand – verschilt enorm. Van helder zicht tot zonwering en van beveiliging tot isolatie of een combinatie ervan: glas heeft een groot aantal eigenschappen. Mulder Vastgoedonderhoud kent niet alleen alle ins en outs als het om schilderwerk gaat, ook over beglazing beschikken we over alle kennis. En we delen onze visie graag met u.

Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen doen? Neem contact met ons op.

Vastgoedonderhoud is óók oog hebben voor beglazing

Glas moet bij uw woning of bedrijfspand passen, in allerlei opzichten. Niet alleen qua installatie (past de beglazing precies in het kozijn, zijn de juiste profielen geïnstalleerd, is de juiste kit gebruikt én is het houtwerk goed afgeschilderd?), maar ook op het gebied van functionaliteit.

In overleg met u maken we gebruik van alle kwaliteiten die beglazing tegenwoordig biedt. Goede beglazing geeft voordelen op het gebied van:

 • Comfort
 • Energiebesparing
 • Isolatie
 • Zonwering
 • Geluidsreductie
 • Brandwering
 • Letselwering
 • Inbraakwering
 • Privacy

Kortom: glas zorgt voor behaaglijkheid en veiligheid, maar ook voor waarde behoud van uw vastgoed. Bovendien kunt u uw investering in energiebesparende beglazing voor een groot deel terugwinnen, door te besparen op uw energierekening of lopende subsidies. Daar denken we graag met u over mee.

Wanneer is nieuwe beglazing van toegevoegde waarde?

Nadenken over nieuwe beglazing voor uw gebouw is wenselijk en grotendeels zelfs noodzakelijk als u één of meerdere van de volgende kenmerken herkent:

 • Condens aan de binnenzijde van de ramen
 • Vochtig kozijn, of beschadigde verf door condensvocht 
 • Kou bij het raam
 • Veel geluid van buiten is binnen hoorbaar
 • Bij zonnig en warm weer is het binnen (extreem) warm
 • Hoge gasrekening

Wij helpen u graag met oplossingen in uw situatie!
Ook als er kans op inbraak in uw pand bestaat, of als door de aanwezige beglazing de kans op letsel toeneemt (omdat het bijvoorbeeld om een ruit in een deur gaat of om een raam tot aan de grond) is het zaak om alert te zijn op de kwaliteit van de beglazing. Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Specialistische feiten over (montage van) beglazing

HR+++-glas isoleert drie keer beter dan ‘gewoon’ isolatieglas. Het is een feit dat voor ons als specialist in beglazing vanzelfsprekend is, maar voor onze klanten vaak een openbaring.

Naast verschillende feiten over beglazing, kijken wij als allround onderhoudsspecialisten van vastgoed ook naar bijvoorbeeld de kwaliteit van afwerkprofielen en de kit. En vanzelfsprekend naar het schilderwerk. Het is voor een blijvende kwaliteit belangrijk dat het verfsysteem (grondverf en afwerklak) goed hecht op kit en glaslatten.
Door het juiste ventilatierooster rechtstreeks boven het glas aan te brengen, zorgen we voor optimale ventilatie van uw (woon)ruimtes.

Wij kunnen ook zorg dragen voor bijvoorbeeld de montage van beglazing met grote afmetingen of niet-gangbare vormen.

Energiezuinige beglazing en subsidieregelingen

Subsidieregelingen voor de installatie van energiebesparend glaswerk verschillen van gemeente tot gemeente. Gelukkig vermelden de meeste gemeenten deze regelingen op hun website, maar wij kunnen u uiteraard ook helpen om uw weg te vinden binnen de subsidiemogelijkheden.

Op het moment geldt er in ieder geval een verlaagd BTW-tarief voor isolerende beglazingswerkzaamheden en er is ook een mogelijkheid voor een duurzaamheidsregeling.

Over deze regelingen en alle mogelijkheden rondom beglazing adviseren wij u graag. Zullen we (opnieuw) kennismaken? Stuur ons een mail en we bellen u op werkdagen binnen 24 uur terug.

Uiteraard kunt u ons ook bellen tijdens kantooruren: 0546-87 15 25.